A megtekinteni kívánt weboldal a Pálinka előállításával és fogyasztásával kapcsolatos információkat tartalmaz, ezért 18 éven aluli látogatóinknak nem ajánljuk.

Ön elmúlt már 18 éves?

Igen Nem

Főzőberendezés

Nyomtatás

1_smallA hagyományos magyar kisüsti pálinka készítésének meghatározó eleme a vörösrézből készült kétlépcsős lepárlóberendezés, amely anyagának és működési módjának köszönhetően garanciája a testes, illatos, hosszan tartó ízt adó kisüsti pálinkának.


A főzőüst, mint első lépcső, hagyományosan 400L kapacitású, a főzési folyamat jobb irányíthatósága és higiéniai okok miatt gázfűtésű. A cefre alapanyag egyenletes melegítését a vízágyas felfűtés és a beépített, folyamatosan működő keverőlapát biztosítja. A főzés során keletkező alszesz pára pisztóriusz tányéros erősítéssel – alkoholkoncentráció növelő megoldás –, 7 méteres vörösréz páracsőn áthaladva, majd szabályozott hőmérsékletű hűtőtornyok segédletével cseppfolyóssá válva kerül az alszeszgyűjtő tartályba. A lepárlási folyamat a belső világítással ellátott kémlelő ablakokon keresztül követhető nyomon. A pálinka születése a felszálló párában felejthetetlen élményt nyújt.


A második lépcsőben a keletkezett alszeszt (Nógrádban „vodka”, „vódka”) a finomítóüstbe szivattyúzva a végső lepárlási folyamat: a finomítás következik. A finomítóüst szintén gázfűtésű, manuális szabályozással ellátva, a főzőmester óhaja alapján.A berendezés egyedisége a kisüsti, hagyományos elrendezésen túl a főzőterem kialakításából adódóan jellemzően hosszú, a lepárlási folyamatra kedvezően ható páracsőben és az alkoholkoncentrációt, hatékonyságot növelő pisztóriusz tányérokban fogalmazható meg. A vörösréz használata, katalizáló jellege és rendkívül jó hővezető képessége miatt a késztermék minőségének egyik garanciája.Minőségi párlatot a jó alapanyagon kívül csak megfelelő berendezéssel, tiszta körülmények között lehet készíteni. Az egyes főzési ciklusok és gyümölcsfajták váltása között, a teljes lepárlóberendezés melegvízzel átmosásra kerül a fő rendszerelemekbe épített mosófejeken keresztül. Ezzel a megoldással elkerülhető a régóta pálinkát főzetők emlékezetében biztosan élő barackízű körte és hasonló meglepetések esete.Látogassa meg személyesen is főzdénket, ha még nem járt nálunk! Egyeztetést követően, kötetlen beszélgetés keretében bemutatjuk a főzési folyamatot és a lepárló berendezést.


| + - | RTL - LTR

Pálinkás események

No current events.

Webáruház

Mérföldkőhöz érkeztünk: elindítottuk webáruházunkat a www.palinkawebaruhaz.com elérhetőségen, ahol mindenki kényelmesen és egyszerűen válogathat pálinkáinkból! A webshop bármilyen eszközzel és platformról könnyen elérhető, valamint Android-os mobil alkalmazásunk letöltés...

Bővebben

Látnivalók

A pálinkaszeretete kapcsán ne feledkezzünk meg a magyar vidék és táj szépségeiről, az ott élő emberekről ahol az ízletes gyümölcsök szorgalmas kezek nyomán teremnek, majd kerülnek asztalunkra akár érett akár folyékony fo...

Bővebben