A megtekinteni kívánt weboldal a Pálinka előállításával és fogyasztásával kapcsolatos információkat tartalmaz, ezért 18 éven aluli látogatóinknak nem ajánljuk.

Ön elmúlt már 18 éves?

Igen Nem

Öregetesi pálinkák

Nyomtatás

2011. augusztusától a főzde megkapta a saját tulajdonban előállított pálinkák kereskedelmi forgalmazáshoz szükséges engedélyeket, így a bérfőzésen kívül folyamatosan bővülő, önálló termékkínálattal is megjelenünk a piacon.

Bízva a kedvező fogadtatásban, az előző év klasszikusain kívül, új – zömében erdei – ízek kerültek a kínálati sorba. Jelenleg 17 féle kisüsti pálinkával várjuk a gyümölcsök és a belőlük készült pálinkák kedvelőit. Az erdei gyümölcsök karakteres ízvilágának megértéséhez mindenképp javasolt az alapanyagul szolgáló gyümölcs kóstolási élménye, bár az is igaz, néha egy végtermék megismerése vezet el az eredet mibenlétéhez. A termékek 0,35 L és 0,5 L-es kiszerelésben kerülnek forgalomba.

 


Öregetesi Alma pálinka
Alkoholtartalom:  45% (v/v)

Jonathan, Starking, Golden almák alkotta „íz koktél” amely selymes karakterével, behízelgő illatával hívja fel magára a figyelmet.


Öregetesi Körte pálinka
Alkoholtartalom:  45% (v/v)

Lágy, selymes elegancia, a körtére jellemző lédús, zamatos ízvilággal. Figyelni kell rá, mint egy finom hölgyre. Értékeit lassan kortyolva, odafigyelve mutatja meg.


Öregetesi Szilva pálinka
Alkoholtartalom:  45% (v/v)

Cacanska Lepotica szilva, magozást követően erjesztve a palack tartalma. Ismét hűek maradtunk a nógrádi termelőkhöz, az alapanyag közeli termelőktől érkezett. Édeskés, keleti fűszerekre emlékeztető illat és íz jellemzi, a gyümölcs kora nyári érésből adódó fiatalos lendülettel.


Öregetesi Cseresznye pálinka
Alkoholtartalom:  45% (v/v)

A nyár első gyümölcsei közé tartozik. Ízvilágában a frisseség jellemzi, illata nem hivalkodó. Csak fiatalon ismerjük, bölcsességet ne várjunk tőle. Egy könnyű, vidám nyári pillanat megéléséhez ajánlott, rutinos statisztaként.


Öregetesi Meggy pálinka
Alkoholtartalom:  45% (v/v)

Nyugat-nógrádi termelők gyümölcsös-kertjeiből származik az alapanyag, amely éretten, magozást követően került erjesztésre. Mélyebb illat és ízvilág a jellemzője. A kora esték pálinkája.


Öregetesi Kajszibarack pálinka
Alkoholtartalom:  45% (v/v)

Megpróbáltuk a mátraaljai barackosok kiváló termésének fajtajellegét, illat és zamatvilágát a palackba zárni. Kajszi rajongók és randevúra készülők figyelmébe! Házi sütemények méltó párja lehet.


Öregetesi Irsai Olivér szőlő pálinka
Alkoholtartalom:  45% (v/v)

Szólítsatok Oli bácsinak! Illatos, könnyed, fiatalos modoromban egy jókedvű összejövetel felejthetetlen és kitartó társa leszek.


Öregetesi Muskotály szőlő pálinka
Alkoholtartalom:  45% (v/v)

A főzde büszkesége, amely mindenhol elismerésre talál. Intenzív szőlő illat, harmonikus üde ízhatással, mintha egy hűvös szőlőbogyó roppanna a szájban. Egy pohár nem elég belőle!


Öregetesi Othello szőlő pálinka
Alkoholtartalom:  45% (v/v)

Illatos, megkapó szőlőfajtából készült, a családi házak hátsókertjéből. Egy kísérlet eredménye, jelenleg még gyerekkorát éli. Selymes, sima, mazsolás karakter jellemzi az ízt, illatában visszafogottságot mutat.

Öregetesi Vadkörte pálinka
Alkoholtartalom:  45% (v/v)

Becenevén Vackor, az erdős ligetek egyszerű gyermeke. Egy természet adta, hamisítatlan gyümölcs, amelyet kevesen ismernek. Már az érett formája is zavarba ejtő, az erjedés során pedig diókrém illattal álcázza átalakulását. A végeredmény egy mély körtekarakter, megalkuvásmentesen, az erdők igazával.Öregetesi Vilmoskörte pálinka
Alkoholtartalom:  45% (v/v)

A körték körtéje. Friss íz, kellemes héjzamat, hűvösség jellemzi. Diszkréten takargatja ékszereit, de a megfelelő pillanatban lehull a lepel, és ízlelőjének igazán érzéki pillanatokat okoz. Hölgyek figyelmébe, tanulságul.

Öregetesi Birs pálinka
Alkoholtartalom:  45% (v/v)

Mindenkit elvarázsol, férfit, nőt egyaránt. Azonnal tudatja, kivel van dolgunk, ezt mégis finoman, kecses táncot lejtve de a csábítás illatának birtokosaként, lefegyverző magabiztossággal teszi. Érzékeket borzol, kihívóan kacsint, ellenállni haszontalan.


Öregetesi Borzag pálinka
Alkoholtartalom:  45% (v/v)

A palócvidék jellegzetes vadgyümölcse. Bodza ő, de mégsem az, annál karakteresebb és bátran magát vállaló. Férfias ital, megfontolt pillanatokhoz, csak tapasztalt és sokat próbált kóstolóknak. Aki érti, az mindig visszatér hozzá. A pálinkák non plus ultrája. Jól elkészíteni csak kevesen tudják. Volt idő, amikor patikákban árulták.

Öregetesi Kökény pálinka
Alkoholtartalom:  45% (v/v)

Mindenki ismeri. Zúzmarás erdőszél, dér csípte, fanyar íz, csókra húzza a szánkat. Az íze? Intenzív, nyers, őszinte, a szilva a példaképe. Példaképén azonban akár túl is tehet, párlata a hideg téli tájak tisztaságát adja vissza fűszeres, szilvalekváros füstösséggel. Vadételek méltó párja.

| + - | RTL - LTR

Pálinkás események

No current events.

Webáruház

Mérföldkőhöz érkeztünk: elindítottuk webáruházunkat a www.palinkawebaruhaz.com elérhetőségen, ahol mindenki kényelmesen és egyszerűen válogathat pálinkáinkból! A webshop bármilyen eszközzel és platformról könnyen elérhető, valamint Android-os mobil alkalmazásunk letöltés...

Bővebben

Látnivalók

A pálinkaszeretete kapcsán ne feledkezzünk meg a magyar vidék és táj szépségeiről, az ott élő emberekről ahol az ízletes gyümölcsök szorgalmas kezek nyomán teremnek, majd kerülnek asztalunkra akár érett akár folyékony fo...

Bővebben