A megtekinteni kívánt weboldal a Pálinka előállításával és fogyasztásával kapcsolatos információkat tartalmaz, ezért 18 éven aluli látogatóinknak nem ajánljuk.

Ön elmúlt már 18 éves?

Igen Nem

A főzde

Nyomtatás

3_smallÚjonnan épült pálinkafőző üzemünk 2010 augusztusában kezdte meg működését, célul tűzve zászlajára, hogy a nógrádi, palócföldi pálinkakészítést a hagyományok tiszteletben tartása mellett egy korszerű, tiszta feldolgozást biztosító, a kor követelményeinek megfelelő irányba vigye, csatlakozva az ország nagy múltú pálinkakészítő vidékeinek hasonló felfogásban épült főzdéi sorához. Termékeinket a méltán híres magyar gyümölcsök zamatvilágának és kimagasló beltartalmi értékeinek megőrzésére törekedve kívánjuk egyedivé tenni.






A főzde az alapanyag feldolgozástól a cefrekészítésen keresztül a késztermék előállításáig a minőségi, modern berendezések használatának biztosításával áll a főzetők, megrendelők rendelkezésére. Ugye mindenki emlékszik a régi típusú faluszéli szeszfőzdék romantikájára azok kellemes és kevéssé kellemes velejáróival egyetemben? Gumicsizma, hordómozgatás, cefrevödrözés, tüzelő biztosítása, aztán az örömteli hosszas várakozás a gyümölcs csodájára, az esszencia megjelenésére…

Főzdénkben a pálinkakészítés folyamatából a valóban örömteli epizódokat szeretnénk meghagyni megrendelőink részére. A gyümölcscefre átvételét követően (itt van némi fizikai munka a hordók, tárolóedények teherautóról, utánfutóról való leemelésével, de egy kis férfi munka kell a jó pálinkához), az alapanyag cefreszivattyú használatával kerül a cefretároló helyiségben lévő előmelegítő tartályba, majd onnan a 400L-es, gázfűtésű, vízágyas főzőüstbe. (Itt megjegyezendő, hogy minden főzési ciklus előtt a teljes rendszer melegvízzel átmosásra kerül.) A folyamat innentől teljesen zárt, a főzőmester felügyeletével és a megrendelő vigyázó tekintete kíséretében készül el a párlat. A főzőberendezés látvány opcióinak köszönhetően a kémlelő ablakokon keresztül a teljes főzési folyamat figyelemmel kísérhető. A nagyteljesítményű, részben automatikus gázfűtés támogatásával egy felöntés (400L) cefre alapanyagból a finomítást is figyelembe véve, 3-5 óra alatt készül el a végtermék, vagyis a Pálinka. A lepárlási folyamat kevéssé izgalmas időszakaiban (felfűtés, alszesz készítés) kényelmes vendégváró helyiség áll rendelkezésre, konyhai berendezésekkel, televízióval, vezetéknélküli Internet eléréssel, baráti társaságoknak akár főzési lehetőséggel is. Célunk, hogy a cefrekészítésbe fektetett munka végül egy méltó helyen és módon elkészült párlattal térüljön meg, büszkeségre adva okot készítőjének.

| + - | RTL - LTR

Pálinkás események

No current events.

Webáruház

Mérföldkőhöz érkeztünk: elindítottuk webáruházunkat a www.palinkawebaruhaz.com elérhetőségen, ahol mindenki kényelmesen és egyszerűen válogathat pálinkáinkból! A webshop bármilyen eszközzel és platformról könnyen elérhető, valamint Android-os mobil alkalmazásunk letöltés...

Bővebben

Látnivalók

A pálinkaszeretete kapcsán ne feledkezzünk meg a magyar vidék és táj szépségeiről, az ott élő emberekről ahol az ízletes gyümölcsök szorgalmas kezek nyomán teremnek, majd kerülnek asztalunkra akár érett akár folyékony fo...

Bővebben